söndag 24 februari 2008

I did it!!

Mör men lycklig, Tjejvasan avklarad!!
Jag slutade fyra på fredagen och hämtade upp Åsa sen åkte vi vidare till Mora. Vi åkte till huset som vi skulle sova och där var Carina som hade kommit dit tidigare på dagen från Ö-sund. Vi packade in grejorna sen gick vi ner till och hämtade ut nummerlapp, chippet m.m. Vi lämnade även in skidorna på "proffs"-vallning och gick och åt en bit mat och drack en massa....vatten!! Sen tillbaks till huset och packade iordning inför morgondagen..

Upp vid halv åtta på lördag morgon, Carina fixade stadig frukost, tog bilen ner och hämtade ut skidorna, parkerade och tog buss upp till starten i Oxberg.
Väl däruppe började jag bli nervös, hur skulle det gå, skulle jag klara det?
Nervöskissade säkert tre gånger, långa köer men det flöt på fort ändå. Det var ju ändå ca. 7000 tjejer som skulle åka! Vi kollade på när eliten startade, sen var det dags för lite uppvärmning. Dom släppte iväg ungefär 1000 personer i taget, Carina startade i 4:e startled, jag och Åsa i 5:e, tror det var tio starter ungefär. Kl.10.50 fick vi starta och vi skidade iväg! Det gick rätt sakta i början, p.g.a allt folk, men det var minst fyra skidspår hela tiden så det flöt på. Det var några backar och det låg folk lite här och var, men jag lyckades hålla mej på benen. Så länge det är spår är det ingen fara, men på slutet när det inte fanns så mycket spår var det lite läskigare så jag tog av mej skidorna 2 gånger.

Första milen gick kanon, sen blev spåren sämre och sämre eftersom det var så varmt, så sista milen halkade man mest runt. Hade telefonkontakt med Pelle ett par gånger och lyssnade på musik i några km oxå. Drack sportdryck, blåbärssoppa och varmt vatten efter vägen. Jättebra stämning efter spåret, många som hejade på, band som spelade och ett gäng med rosa pom-pommar som livade upp stämningen. När upploppet kom så kom känslorna, jag klarade det!! Pelle och dom stod och hejade och jag var äntligen i mål!! Tårarna kom för jag var så himla lycklig att jag verkligen hade gjort det, jag som har åkt 5km på skidor som mest nånsin! Tiden blev 4 timmar och 1 minut. En himla speciell upplevelse, värd att prova!!! Känslan i kroppen går inte att beskriva.

Mina systrar gjorde kanonprestationer: Carina åkte på 2 tim 30 min och Åsa på ca. 3 tim!!!! Men som sagt var, jag var bara glad att jag kom i mål..
När jag hade samlat mej så tog vi buss till duscharna, gud vad skönt att duscha och sätta på sej torra kläder, man luktade nog inte godis precis..
Sen tillbaks till målet, lämnade hundarna i bilen och gick och åt, godare pizza har jag nog aldrig ätit!! Allt var väldigt välorganiserat i Mora, packningen låg och väntade vid duscharna, ingen väntan på bussar, bra service helt enkelt!
Carina åkte med mej och Pelle till Stråtenbo, där stannade vi och fikade sen hem till V-hyttan. Både jag och Pelle däckade i soffan vid nio, vaknade upp vid tolv, rastade Doris sen vidare till sängen, sov till nio i morse.. zzzzz....

Hemskt öm i kroppen idag, helst i ljumskarna, låren och knäna.. Och det lär ju inte bli bättre i mon!
Vi har städat lite härhemma idag, sen in till H-et och gick med Alba och Doris, storhandlade, Pelle gjorde egna hamburgare när vi kom hem och nu blite lite chirre i soffan..

Kramar från en sliten men glad skidåkare...

3 kommentarer:

Lisi sa...

GRATTIS STUMPAN! Fy farao vad stolt jag blir! =)
Jag hade aldrig klarat det!
Hemskt duktig var du!!
Kram kram

Nutti sa...

Haha, stort grattis stumpan! Vad duktig du var som kämpade dig igenom hela tjejvasan! Kram

Milla sa...

Duktiga du!!!
Jag är imponerad, skulle ALDRIG fixa det....
Kram kram!