lördag 27 december 2008

Julen är över..

Oj, jag tror magen har blivit dubbelt så stor efter den här julen, tänkte dra helgen i korthet..

Julafton: Vi var hos Pelles bror Anders och hans fru Kristin på dagen och åt jullunch och slappade tillsammans med deras barn och svärmor Erna. På e.m åkte vi till m&p i Borlänge och dit kom syster Åsa med familj och syster Carina. Där åt vi IGEN och delade ut julklappar. Följde med hem till Stråtenbo och sov över där.

Juldagen: Jag, Björn och Pelle slappade på f.m medans Åsa och Carina åkte skidor i Bergebo. Sen tog vi med hela familjens hundar (inklusive huskyna) och åkte upp till skogen i Kuså där dom fick springa lösa längs en oplogad väg. En salig blandning av olika raser!! Efter det åkte vi tillbaks till Stråtenbo och på kvällen gick vi ut och åt på Coco Thai, gott med omväxling till all julmat.. När vi kom hem så spelade vi Cluedo på dvd i Stråtenbo.

Annandag jul: Vi gick upp vid nio och åkte på mellandagsrea, vi köpte en systemkamera (en Nikon D40) på elgiganten. Nu jäklar ska det tas fina kort, vilken skillnad det är! Tyvärr skickade puckot som jobbade där med fel minneskort så när vi skulle testa den väl hemma i Vikmanshyttan så gick det inte... =( Men vi åkte tillbaks till Borlänge och böt och fick ett i utbyte som passade som var 300kr dyrare men med 8gb minne! Vi passade på att åka förbi vi Stig-Ove och Kristina och kolla på Dolly och fota lite, nu är det mindre än en vecka kvar...

Idag har vi haft fralla-träff hos oss, det blev riktigt lyckat! Vi träffades här och sen gick vi ner på åkrarna några hundra meter bort så vi inte var nära vägen eller tåget. Solen lyste och hundarna härjade för fullt! Dom som kom var; Maria med Roffe, Kerstin med Frida, Lena & man med Märta och paret (som jag inte kommer ihåg vad dom heter nu) med Ralf. Guuuud vad dålig jag är på namn, ni får ursäkta.. Lite senare kom oxå ett par från Sthlm som var i Dalarna med sin fralla Doris. Vi stannade kvar ett tag så hon fick leka med våran Doris men sen blev det kallt och Doris var trött så vi gav upp!
Pelle tog MASSOR av bilder med nya kameran men vi ska lägga in dom på datorn nån dag så ska ni få bilder på en massa härjande frallor!! En rolig syn vill jag lova. På hälften av korten håller kåta Roffe på att försöka rida på stackars Märta..

Pelles brorsdotter Matilda fyller år idag så vi var upp till henne med paket och nu håller jag på att baka en mazarinkaka och chokladsnitt till i mon, för då bli ju jag ett år äldre igen och en trea först den här gången, huvvvva..
Doris är bra sliten nu efter all lek under julen och fralla-träffen idag, hon ligger utslagen på sin favvo-plats, framför kaminen..

Tänkte lägga in lite bilder från julen oxå men den kameran var urladdad så den sitter på laddning. Det kommer bilder, nu har vi ju iaf internet!

Kramelikram

2 kommentarer:

Stolta mamman sa...

Oj oj oj!Hade glömt att du fyller 30 i år! Får gratulera i förskott, om jag glömmer av det imorrn =)
Hoppas du får en underbar födelsedag!!
Ser fram emot bilder på bustrollen..och på lilla Dolly såklart! =)
KRAM KRAM

Lena sa...

Ååå va bra fralla träffen blev!!!
Så här roligt, som jag riktigt såg att Märta hade det idag, hoppas jag hon får varje dag, när vår Petrus kommer hem...
Ska bli spännande att se era kort från träffen sedan!!
Och så! Ett stort GRATTIS!!! i förskott, på din dag i morgon!!!
Kram på dej!!
Lena