söndag 5 oktober 2008

Bra helg trots piss-väder...

Den här lediga helgen hade jag och Pelle tänkt fixa lite ute på gården, men icke..

Igår, lördag, efter lite sovmorgon och frulle så öste det ner ute. Doris gick motvilligt ut och gjorde sina behov. Vi pysslade lite inne sen åkte vi in till Hedemora och hälsade på Marko i tatto-studion. Doris hade mycket att titta på då studion ligger precis vid "stora" gatan i H-mora. (Tog lite mobbe-bilder när hon spanar, men efter att nyss ha fått en nervöst sammanbrott på den här j*a datorn så skippar jag att lägga in dom.. Grr..) Jag spanade i lite tidningar och hittade en fin älva som efter att ha blivit lite omgjord kanske får pryda min högra vad nån gång! Sen åkte vi till ICA och handlade och åkte hem och lagade lunch. Gjorde det här, kanonsmarrigt och enkelt:

Blanda fetaost, lök, tomater, färsk och/eller torkad timjan och olivolja i en ungsform. Låt stå tills det får färg. Vi åt det med rostat bröd, jummy!!

Efter det gjorde vi (Pelle!) äppelpaj som vi åt efter att ha gått en promenix med doggen.


På kvällen åkte Pelle och spelade poker medans jag fick besök av Mia, Elin och Malou. Vi lagade mat (potatisgratäng, quorn-fileér, sallad, såser och vitlöksbröd). Det blev supersmarrigt och efter maten surrade vi och spelade sällskapsspel till tolv-snåret då brudarna åkte hem. Man skulle kunna tro att vi druckit massor av bubbel-vin så mycket som vi garvade men inte en droppe alkohol blev det!!
Jag och Doris somnade på soffan (något rädd eftersom Malou tyckte sej se ett spöke hos oss..) och väcktes av Pelle när han kom hem. Det var bara att borsta tänderna och bädda ner sej i sängen.


Idag, söndag, blev det lite längre sovmorron. Gick upp vid elva och tog hand om disken från gårdagen. Regnet fortsatte att ösa ner, typiskt, för jag hade bestämt med en tjej som jag lärt känna på fralla-forumet att vi skulle träffas idag och låta hundarna träffas. Sara bor i Stockholm men hennes föräldrar bor i Säter så nu när hon var här på besök tänkte vi passa på att ses.


Regnet lugnade ner sej på e.m så då kom Sara och frallan Ada med familj hem till oss. Först var det lite spänt mellan dom (Ada är ca.1,5år och Doris 14mån) men vi gick en liten sväng med dom kopplade först innan vi släppte dom lösa. Då blev det fart och dom kom överrens jättebra! Dom rejsade runt på gräsmattan och efter ett tag gick vi in. Då blev Doris kaxig och tyckte att hon ägde allt och alla, den lilla bitchen! Ada fick leka med Doris träspel och tillslut efter lite tillsägelser så lugnade sej Doris och accepterade att Ada oxå ficka vara där. Vi gick ut en sväng till och då lekte dom lite mer, det var kul att ses, det måste vi göra om flera gånger!!!

Jag har tyvärr inga bilder för jag glömde kameran hos Carro förra helgen.. =(


Nu är Pelle och hämtar svamp i Dala Husby, när han kommer hem ska vi göra kycklingburgare, jag är såå hungrig, har inte ätit nåt sen frukosten.

Sen var det dax för jobb-vecka igen, ledig torsdag och jobbar sen heeela helgen, blä..



Ha det bra i det tråkiga höst-vädret!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Antagligen kommer jag in till er och hälsar på imorgon (Onsdag) :)

Anonym sa...

Hallå!!
Va kul era tjejer verkade ha det!! blev Doris så där kaxig efter sitt första löp? hmmm dessa tjejer!!
Fralla träffen blev visst inställd den här månaden, men det har du kanske hört redan?
Ha de bra! Kram. Lena