tisdag 15 juni 2010

Student å utställning!

Jahapp, ska väl skriva nåra rader då nu när jag har tid..
I fredags var det alltså Majas student i Falun. Det kom nåra regndroppar när vi stod utanför Kristine gymnasiet och väntade på att dom skulle komma ut, men inte mer. Maja och hennes klass skrek och sjöng på trappen som man ska när man är nybliven student, sen blev det en massa grattis och kramkalas. När Maja åkte runt på ett flak med klassen på stan så åkte vi till Stråtenbo och hjälpte till att förbereda maten. Det kom nån regnskur så vi dukade inne, det blev lite trångt men "finns det hjärterum.."! Festen fortsatte hela kvällen och "ungdomarna" drog in till stan vid 22, jag, Pelle, Åsa och Björn höll igång ett par timmar till.

Jag vaknade tidigt på lördagen, rastade hundarna sen hjälpte jag Åsa att städa undan efter festen. Åt lite rester sen somnade jag om igen. Vi åkte hem mitt på dan, hyrde nåra filmer och handlade.

söndagen var det dags för hundutställningen Svensk Vinnare 2010 i Avesta och solen sken när vi vaknade, det hade jag inte trott!! Det märktes att det var en titelutställning och 56 anmälda frallor, så det var många fina hundar där.. Tre av Dollys gula bröder gick i unghundsklass hanar, alla fick 1:or, Hebbe gick det bäst för, han blev Reserv i klassen. Marias hane Roffe (Starbull´s Lord Hero Roffe) slog till och blev 3:e bästa hane med R-cacib, superbra i den konkurrensen, GRATTIS!!!

Dolly gick i unghundsklass och gillade INTE domaren. Efter att han hade tittat närmare på henne ville hon inte alls vara med så var det med det! Det blev en 2:a med kritiken:
"Nätt, feminint huvud, något framträdande ögon, bra öron, bra haka, bra hals, lös front, kunde ha mera kropp, rör sig lätt fram, lite slingrigt bak." Dollys syster Skorpan fick 1:a med CK, kanon Kicki!
Doris gick i öppenklass och är inte lika brydd som sin "syster", men får skylla mej själv att jag inte tränat mer då hon hellre vill sitta fint än stå fint, hehe.. Sen känner hon direkt när jag är lite nervös och krånglar ännu mer, tokfia.. Det blev en 2:a där oxå med kritiken:
"Nätt tikhuvud, fina ögon och öron, kunde ha mera haka, bra hals, lös vid front, bra rygglinje, lite grund bröstkorg, rak bak."

Nä, nu ska det gödas och tränas. Brudarna lär ju aldrig bli nåra utställningsstjärnor, men man kan ju göra vad man kan så att det kan gå så bra som möjligt iaf! Jag tycker ju att det är kul med utställningar, men nu blire nog inget förräns Sandviken i september. Vi har fått in ett nytt färskfoder på jobbet, Oscar, som tjejerna äter med god aptit så förhoppningsvis går dom upp ett par hekto under sommaren. =)
Vi tog en skogspromenad igår e.m, sen lagade vi massa matlådor och mös i soffan.

I mon är jag ledig och det ser ut att bli kanonväder! Jag ska städa och tvätta (det vanliga...) men hoppas kunna inviga våra Baden-Baden med lite solning.. En långprommis ska vi oxå hinna med. Sen blire till att jobba ända fram till midsommar!

Tjingtjing!


Snodde den här bilden från Lenas Blogg då vi glömde kameran..

Jag & Dolly, bakom är Kicki med Skorpan!

1 kommentar:

Lena sa...

Jasså! Skorpan fick CK kul!!
Jag är lika vimsig & snurrig även om jag inte ställer! fniss...
men det var en kul dag! & många härliga möten för oss! :)
Om? petrus fått pälsen tillbaks till hösten, så kanske vi åxå ställer i Högbo, men innan dess njuter vi av sommaren & utan "pirriga" utställningar! he he..
Tycker dina flickor fick fin kritik! märkligt att så fina ord inte ger 1:or?...
Kram! /Lena