måndag 4 januari 2010

Nytt år!

Usch vad dålig jag är på att uppdatera nuförtiden.. Jag måste ju erkänna att jag fastnat i Farmville-träsket och håller hellre på med det den lilla tid jag är på datorn än att blogga och även läsa andras bloggar faktiskt!

Nyår blev kanon, en supertrevlig fest med kändistema i Gula Huset på Hushagen med underbara vänner.. Vi är verkligen ett härligt gäng som hittar på mkt tok tillsammans, I like!!!

I förrgår hände en läskig grej.. Jag gav hundarna en varsin grisknorr, jag brukar aldrig ge dom grisöron för jag tycker att dom äter det för snabbt, men jag tänkte att en grisknorr är ju inte lika stor så det borde gå bättre. Efter ett tag ser jag att Doris ser konstig ut och rusar dit, då är magen stor som en ballong och det kommer skum ur munnen och hon har svårt att andas och ser rädd ut. Jag ropar på Pelle och vi försöker komma in i munnen på henne men hon biter ihop stenhårt och nästan krampar. Hon blir lite lugnare emellanåt och andas genom nosen men magen är ff uppsvälld och hon dreglar. Jag ringer Falu Djursjukhus i panik och dom säger åt oss att åka in på en gång. Jag har sett en hund med magomvridning en gång, det var ingen höjdare och han dog, så jag är livrädd.. Medans jag håller i Doris och försöker lugna henne och Pelle klär på sej så får hon upp knorren plus maten hon åt innan, puuuuh!! Magen går ner till normal storlek oxå. Fy sjutton vad otäckt det var och lilla Doris var inte sej lik på hela kvällen, hon var väl chockad stackarn och vi oxå! ALDRIG mer grisöra eller grisknorr, det bli bara tråkiga oxöron och evighetsben i fortsättningen!

Idag är jag ledig eftersom jag jobbat helgen, i mon är det bara jobb till 15 eftersom det är trettondagsafton och på onsdag är det stängt. Sen jobbar jag tors-fre och ledig i helgen, nice! Pelle är hemma ända tills nästa måndag så vi får mycket välbehövlig tid tillsammans!
Idag var vi in och hälsade på Malou, Jeppe och Zigge, sen gick vi en uppfriskande promenad med doggsen. Nu spelar vi Wii för fullt, just nu Raving Rabbids - go home, vad kul det är..

Ha det bra! *Kram*

2 kommentarer:

Lena sa...

Å fy vad vidrigt, panikartat fasansfullt!! -de där med Doris!!
Här är bara! evighets benen som gäller! och dom ÄLSKAR dom!!! :-))
Dom fick någon sorts pressade bruna ben före Jul av en som kom hit, men -Nä dom gillade inte dessa!? de har dom gjort förut ju!?
Vi har säkert 10 evighets ben utspridda över hela huset! fniss, de bästa som finns ju! ;-)
Kram & fin fortsättning på det kalla året! /Lena med flock

Kicki sa...

Fy en sån fasa när Doris satte i halsen. Vilken tur att det gick bra. Jag vet en boxer som kvävdes av ett grisöra.
Mina hundar får aldrig ben, eller liknande, men det beror mest på att Jolly vaktar både sitt och Skorpans och jag vill inte ha bråk.
Jasså, du har också hamnat i Farmvillträsket. Jag fattar inte att det kan vara SÅÅ uppslukande och beroendframkallande, men å andra sidan har jag inte vågat kolla vad det är för nåt. Tänk om jag också skulle fastna. Många har försökt få mig till farmgranne, men nej.
Önskar dig och hundarna en bra fortsättning på det nya året.